Bio Mary 


Mary Kok-Willemsen is een High Performance Coach & Trainer,  professioneel Spreker en daarnaast eigenaar van Holland Football University

Startend als 18 jarige als hoofdcoach in Nederland, raakte ze als voetbaltrainer geïnspireerd door Louis van Gaal EN Johan Cruijff Van Talentherkenning & Ontwikkeling tot het bouwen van Legacy Teams en hun verschillende wijze van Leiderschap. Veel van haar denkwijze is te relateren aan de tijdloze principes van deze 2 Nederlandse topcoaches. Verder doorontwikkeld aan de hand van Mary haar eigen ervaringen en expertise en haar opleiding als  Certified High Performance Coach.

In 2006, startte ze het professionele club vrouwenvoetbal in Nederland bij FC Twente, de 1e professionele club voor vrouwenvoetbal in Nederland met daarbij ook (voor 4 jaar lang de enige) de professionele Academy voor meiden.  FC Twente Vrouwen is tot op de dag van vandaag nog steeds de meest succesvolle vrouwen club in Nederland!  Vele speelsters en coaches wie met haar  (en haar man Jurgen Kok) hebben gewerkt in de 9 jaar FC Twente zijn nu full prof bij de grootste clubs in Nederland EN in het buitenland. Mary werkte 9 jaar bij FC Twente als Coach, Technisch Manager en General Manager en transformeerde de club van Amateurs naar Dynastie.

In 2015 startte zij Holland Football University op om spelers/speelsters en coaches wereldwijd te helpen hun talent te ontwikkelen en verder te professionaliseren. Met haar werk in landen in Afrika, het Midden Oosten (Noord en Zuid )Amerika en Azie raakte ze steeds meer overtuigd dat High Performance niet sterk correleert met afkomst, nationaliteit, gender of leeftijd. 

Coach/Spreker en Trainer buiten het veld.  De afgelopen 2 jaar werd Mary steeds vaker gevraagd naar haar Expertise in Talentontwikkeling, Coaching en High Performance Training buiten het veld. De vertaling in haar sessies wordt  gemaakt vanuit het internationale topvoetbal en haar ervaringen als professioneel coach, leiderschap expert bij FIFA en het opzetten/ontwikkelen van High Performance teams.  

Ze rondde Certified High Performance Coaching af welke  helpt haar expertise en ervaring te integreren in een science backed framework van coaching. Coachen met een plan, coachend naar performance. Op en buiten het veld!

Contact Mary

Met wie werkte Mary bijvoorbeeld al eerder?

 

 SPREKER

SHIFT | STRETCH | SMILE


Mary vind het geweldig haar publiek te betrekken om vanuit een vaak net iets andere perceptie naar herkenbare doelen, uitdagingen of tegenslagen te kijken. Met een 'wedstrijdintensiteit'' en live interactie met het publiek voel je dat je deelneemt in het verhaal.

Haar kwaliteit zit in de combinatie van storytelling met strategieën en tools die aan het denken zetten maar ook meteen uitvoerbaar zijn! Het publiek wordt geïnspireerd en uitgedaagd tot actie.

Een aantal organisaties waar Mary gepresenteerd heeft zijn: TEDx, Ambassades, Universiteiten en Scholen (middelbaar/hoger beroepsonderwijs) Evenementen en Bedrijfsleven. Nationaal en Internationaal. 

Onderwerpen:

  • Talentontwikkeling, (ook in dagdeel Training van 3 uur)Wat is talent, wat te doen om het te helpen ontwikkelen en wat moet JIJ absoluut laten? Wanneer is talent goed genoeg? En hoe help je ze omgaan met tegenslagen?
  • Team Ontwikkeling: (ook in dagdeel training van  3 uur)  Aan de hand van de Oranje Leeuwinnen, maar ook lessons learned van oa van Gaal en Cruijff, ten Hag en natuurlijk Sarina Wiegman. Speelt jouw team 'Totaalvoetbal of speelt het rondom 1 of 2 sterren? En wat maakt het verschil tussen teams die zo nu en dan pieken en degene die een Legacy weten te creëren? 
  • Leiderschap Ontwikkeling: (ook in dagdeel training van 3 uur) Hoe creëer jij een cultuur van trainen, analyseren, coachen, de wedstrijd en hersteltraining? Hoe scoren jullie op prestatie en progressie? Wat is het ritme van werken in jouw bedrijf, van je verschillende teams? En hoe coach jij dit?
  • Diversiteit naar de Top: ''Maar de mannen dan? Het gaat toch om kwaliteit?'' Herken je blinde vlek en win de ''war on talent'' door echt talent te ontwikkelen...Hoe wordt je de magneet voor talent en presteer je zonder Champions League budget? Een organisatie welke gaat voor Prijzen en Priceless een utopie? Mary daagt je met haar keynote uit je Perspectief onder de loep te nemen en wellicht...te transformeren! Interesse om Mary als Spreker voor uw eerstvolgende event te boeken?  
Contact Mary

Reacties vanuit de zaal: 


 

High-Performance Coach


Voor bijna 30 jaar is Mary gefascineerd door progressie en performance van individuen en teams over langere tijd. Wat onderscheid hen van degene die pieken en dan weer terugvallen?

Het trackrecord van coachen van talent, teams en coaches in voetbal had ze al. Maar naast het voetbal ontwikkelde ze haar expertise in High Performance Coaching en is een van de kleine groep gecertificeerde coaches wereldwijd!

6 of 12 Weeks High Performance Coaching programma. Presteren en voldoening ervaren zonder je gezondheid of je relaties te hoeven riskeren. Science supported coaching, van je fysiek naar je mentale scherpte tot je productiviteit. Eigenlijk totaal voetbal, maar dan over jouw leven... 

Geen sessies zonder structuur, maar een intensief coach plan welke jou naar progressie helpt. Je gaat 6 of 12 weken intensief met Mary aan de slag, met een duidelijke rode draad naar een ander niveau van performance, met thema's, coaching en tools die je uitdagen en richting geven.

Persoonlijk Trainingsplan.  

Wekelijkse 1:1 sessies (of twee wekelijks) van 1 uur online. Met een duidelijk bewezen en als hoogst gewaardeerde Coaching programma wereldwijd(!) helpt Mary je je visie aan te scherpen. Voorafgaand aan je 1e sessie heb je samen een Strategie Call. Hier bepaal je waar je nu staat en waar je naartoe wilt.

Gedurende het High Performance traject ga je je fitter en sterker voelen, mentaal krijg je steeds meer duidelijkheid en controle. Je stelt doelen in je werk en privé waar je progressie in boekt en voldoening uit terugkrijgt. Je voelt meer leven in je dag! Je leert hoe je optimaal presteert EN herstelt, maar ook hoe je zelf in controle bent voor de energie die je brengt, waar je ook binnenkomt.

Je  raakt meer in lijn met je eigen persoonlijke leiderschap maar ook de mensen om je heen weet je op een meer positieve manier te beïnvloeden. In plaats van steeds in de weerstand te komen merk je dat het ineens ''makkelijker'' lijkt en alsof het minder kracht kost mensen mee te nemen in jouw ideeën.

Gun jezelf een bewezen topcoach met een bewezen programma, Mary helpt je stap voor stap de fundamenten voor High Performance eigen te maken.

Veeleisend, Betrokken en Supportend.

Contact Mary

Over Mary als Coach:


 

Contact Mary


Interesse om met Mary te werken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij contacten u binnen 24 uur.