nlen

Interview met onze Duitse trainer Jacob

foto jacobWij willen u graag voorstellen aan Jacob Heinze, een van onze trainers bij FC Twente University. Vorig jaar liep Jacob stage als trainer bij FC Twente University, inmiddels is hij een volwaardige trainer en verzorgt hij trainingen bij onder andere de FC Twente Voetbalschool. Hieronder beantwoordt hij onze vragen:

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jacob en ik kom uit Hamburg.

Hoe oud ben je?
Ik ben 21 jaar oud.

Waarom ben je naar Nederland gekomen?
Ik ben naar Nederland gekomen om hier Psychologie te studeren en om daarnaast in de praktijk iets over voetbal in Nederland te leren.

Hoelang woon je nu in Nederland? En waar woon je?
Ik woon sinds september 2014 in Hengelo. Ik woon lekker dichtbij het station zo kan ik snel met de trein terug naar Duitsland als het mij niet meer bevalt.

Heb je zelf gevoetbald? En kan je hier iets over vertellen? (Waar? Positie? Niveau? Waarom ben je gestopt?)
Uiteraard heb ik zelf ook gevoetbald. Dit doe ik nog steeds regelmatig. Dit jaar ben ik begonnen met zaalvoetbal. Met 5 tegen 5 krijg je logischergewijs vaker de bal in vergelijking met elf tegen elf. Dit maakt zaalvoetbal leuker voor mij, aangezien ik van de bal houdt. Niet lang geleden voetbalde ik bij een grote amateur vereniging in Hamburg (ETV). Hier heb ik onder andere gevoetbald in de Regionalliga, helaas wel direct gedegradeerd maar het was een bijzondere ervaring. Het niveau van de Regionalliga is te vergelijken met het niveau net onder de Eredivisie. Ik heb gestopt met voetballen op hoog niveau, omdat ik een keuze moest maken tussen zelf voetballen of trainer worden.

Waarom ben je trainer geworden en hoelang ben je al trainer?
Ik ben trainer geworden, omdat ik het geweldig vind om mijn ideeën van voetbal in praktijk te brengen tijdens trainingen en wedstrijden. Dankzij het trainerschap heb ik de mogelijkheid om iets op het veld te creeën waarbij spelers en toeschouwers plezier van hebben. Daarnaast spelers de kans en ruimte te geven om beter te worden door mijn trainingen is fantastisch.

Hoe ben je terecht gekomen bij de FC Twente University?
Ik heb gekeken waar ik psychologie kon studeren en waar een interessante profclub in de buurt aanwezig was. Ik heb brutaal een aantal professionele voetbalclubs een mailtje gestuurd of er een mogelijk bestond om iets bij de clubs te doen. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Mary Kok-Willemsen, en heb ik vorig jaar stage gelopen bij FC Twente University. Nu ben ik trainer bij FC Twente University.

Welke trainers opleidingen/cursussen heb je gedaan?
Ik heb in Duitsland een diploma voor het leiden van kinderen, de JuLeiKa en mijn UEFA B diploma gehaald.

Wat is de kracht van de FC Twente University?
De kracht van de FC Twente University is dat spelers, speelsters en keepers van elk niveau bij ons kunnen komen om onder top begeleiding te trainen, beter te worden en daarbij plezier te beleven. Difference makes the difference!

Heb je ook mee gedaan als trainer aan andere activiteiten?
Ik ben ook trainer geweest bij een aantal amateurclubs, daarnaast heb ik bij een andere organisatie vakantiecamps gedraaid.


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl