nlen

Interview met onze stagiair uit India Karan

BASL9018 (1)Karan is een van onze stagiair trainers. Hij kwam bij ons bedrijf om ervaring op te doen als trainer maar vooral ook om de opleiding en clubcultuur te ervaren. Toen we 1 september startten met de FC Twente Voetbalschool kreeg Karen de kans zich bij ons te ontwikkelen als voetballer en trainer.

1. Hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben 18 jaar en ik kom uit Mumbai, India.

2. Hoe ben je naar Nederland gekomen en waarom?
Via het Saxion ben ik naar Nederland gekomen. Ik studeer International Business and Management Studies.

3. Speel je voetbal en je hier iets over vertellen?
Ja ik speel voetbal. Ik heb Nederland in 2013 bezocht via een uitwisselingsprogramma voor voetballers. We trainden bij WVV Winschoten. Ik ben een rechtsback of rechtervleugel aanvaller. Ik speel nu voetbal bij De Tubanters in Enschede. Ik heb voor mijn school gespeeld en bij een club in India.

4. Hoe ben je aan deze stageplaats bij FC Twente University gekomen?
Ik ben niet echt een trainer. Mijn vriend Siddhesh en ik zijn gevraagd voor het project van Holland Football University om ervaring op te doen.

5. Welke trainerscursussen heb je gevolgd?
Nog geen maar ik heb door de ervaren trainer van FC Twente University heel veel geleerd.

6. Wat denk je van de FC Twente University?
FC Twente University is groot en heeft een geweldige staf en trainers ter beschikking.

7. Was het moeilijk om de Duitse en Nederlandse kinderen te trainen?
Er was sprake van een taalbarrière aangezien ik kinderen van 11-13 trainde. Zij waren wel erg behulpzaam in deze situatie. Ik heb geprobeerd bepaalde Nederlandse woorden te gebruiken in de hoop dat ze dan goed zouden begrijpen wat ik probeerde te vertellen. Het was een geweldige groep spelers met een goede techniek en ze waren heel geduldig.

8. Zie je verschillen tussen de spelers en trainers hier ten opzichte van India?
Ja ik zie er heel veel. Bij alle vergaderingen en besprekingen was iedereen op tijd. Alle trainers waren heel erg betrokken en toegewijd. Ik had een geweldige hoofdcoach naast me staan op het veld. Wim van Zeist was zijn naam. Hij heeft me heel erg geholpen en gaf me de kans om de spelers te coachen en af en toe bepaalde oefeningen alleen te doen. Hij had veel energie en gaf alle spelers aandacht. Holland Football University was heel georganiseerd. Alle faciliteiten en materialen waren perfect geregeld. Het was een heel nieuwe en goede ervaring voor mij. Ik heb veel geleerd in die tien weken. Ik wil de trainers dan ook bedanken. Vooral Mary Kok-Willemsen die mij binnen heeft gebracht bij Holland Football University, en ons de kans gaf deel te mogen nemen aan het project van FC Twente University.


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl