nlen

Interview met onze stagiair uit India Siddhesh

SiddheshSiddhesh is een van onze stagiair trainers. Hij kwam bij ons bedrijf om ervaring op te doen als trainer maar vooral ook om de opleiding en clubcultuur te ervaren. Toen we 1 september begonnen met de FC Twente Voetbalschool kreeg Siddhesh de kans zich bij ons te ontwikkelen als voetballer en als trainer.

Om iedereen een beeld te geven hebben wij een interview met hem afgenomen. Wij zijn hem heel erg blij met de internationale- en enthousiaste inbreng welke hij meebracht.

1. Hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Mumbai. Dat is de grootste stad in India.

2. Hoe ben je naar Nederland gekomen en waarom?
Ik ben in 2013 al eens in Nederland geweest in een voetbal uitwisselingsprogramma van de stichting Hand in Hand. Toen begon ik meteen van de cultuur te houden. De mensen reageren “to the point”. Ik heb toen al besloten om in Nederland te gaan studeren. Ik studeer nu aan het Saxion in Enschede.

3. Speel je zelf voetbal? Kun je hier iets over vertellen?
Ja ik speel voetbal. Ik ben een aanvaller en ben niet gestopt toen ik in Nederland kwam. Ik speel nu bij de Tubanters in Enschede.

4. Hoe ben je aan deze stageplaats bij FC Twente University gekomen?
Mevrouw Mary Kok-Willemsen wilde mij en Karan helpen. En zij vond dat de beste manier om iets te leren was door betrokkenheid bij een project. Wij kregen de kans om de Holland football University beter te leren kennen door als onderdeel hiervan op het veld te staan.

5. Heb je trainerscursussen gedaan? En zo ja welke?
Nee ik heb geen trainersdiploma gehaald. Wij hebben nu via Holland Football University wel ervaring op kunnen doen.

6. Wat denk je van de Holland Football University nu je een voorjaarsmodule hebt meegedraaid als trainer?
Het management en de organisatie is van wereldklasse niveau. De trainers zijn heel down to earth en altijd bereid de spelers te helpen. Ik was assistent-trainer van technisch manager Jurgen Kok. Om eerlijk te zijn heb ik niet heel veel gedaan maar hij gaf me de kans om te trainen met de kinderen. Ik merk dat ik na het meedoen zelf echt beter ben gaan voetballen. Hierom weet ik zeker dat iedereen het verschil kan voelen en zien wanneer ze deel hebben genomen.

7. Is het moeilijk om Duitse en Nederlandse spelers te trainen?
Nederlands is natuurlijk niet mijn moedertaal. Mijn Engels is beste goed, maar wel met een accent! Ik trainde met de oudste groep en die spraken allemaal een beetje Engels, dat was fijn en heeft me erg geholpen.

8. Zie je verschillen tussen de spelers en trainers hier ten opzichte van India?
Ja, de verschillen zijn enorm. Zowel op het gebied van spelers als trainers zijn er grote verschillen. Zoals ik al zei heb ik de kans gekregen om onder Jurgen Kokte trainen. Als speler heb ik deze intensieve en gedreven manier van trainen nooit meegemaakt, het heeft me als persoon en als speler sterker gemaakt. Iedereen geeft altijd 100%, en iedereen wil beter worden. De staf is top en het heeft me erg geïnspireerd om zelf ook beter te worden.

9. Wat zijn de verbeterpunten/zwakke punten van Holland Football University?
Zwakke punten? Als ik eerlijk ben kon ik deze niet vinden. Ik heb nooit zoiets mee gemaakt, en ik ben heel blij dat ik deel heb kunnen uitmaken van Holland Football University.


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl