nlen

Teamclinic ATC’65 D2

Op het zonovergoten Trainingscomplex van FC Twente in Hengelo vond gisteren de eerste Teamclinc plaats van FC Twente University. ATC’65 D2 was het team dat de primeur had. De teamclinic werd gesponsord door Oranka Juice Solutions.

De teamclinic werd om 09.30 uur geopend door Mary Kok-Willemsen. Technisch manager Jurgen Kok nam vervolgens het technisch gedeelte van de opening voor zijn rekening. Hierin werd gesproken over de tactische doelstelling van de training. Deze doelstelling was een paar dagen eerder samen met de trainers gekozen.

Nadat in het Fanny Blankers Koen Stadion de traditionele teamfoto’s waren genomen, werd er op het kunstgras van het TC begonnen met de training. Het eerste gedeelte van de training bestond uit een warming up en techniektraining. De techniektraining was tevens geïntegreerd in de warming up. Er werd intensief getraind op het vrij maken van de bal met de binnen- en buitenkant van de voet, maar ook door middel van een schaar- of uitstapbeweging.

In het tweede gedeelte van de techniektraining kwam de voorwaartse/offensieve aanname aan de orde. De aanname werd ook weer op tal van manieren uitgevoerd.

Als voorbereiding op het teamtactische deel van de training werd er een positiespel gespeeld. Hierin werd aandacht besteed aan de juiste veldbezetting om het positiespel te kunnen spelen, aan het onderling coachen, aan oriëntatie in het veld en aan het doorbewegen na passing.

Het laatste gedeelte betrof het teamtactische gedeelte. De doelstelling was om “de samenwerking tussen het middenveld en de aanval te verbeteren om tot kansen en doelpunten te kunnen komen”. Dit werd getraind in een partijspel op ruim een half voetbalveld.

De gehele training werd gefilmd vanuit de videotoren. De beelden zijn ter beschikking gesteld van de trainers van het team. Dit biedt de spelers en staf een uniek gelegenheid om zichzelf, elkaar en het team te bekijken en te analyseren!


Er is een prachtige fotoreportage gemaakt. Binnenkort zal het gehele album te zien zijn op de website.

De ochtend werd in de kleedkamer afgesloten met een uitgebreide evaluatie, en het uitreiken van de FC Twente University certificaten en een zogenaamde goodiebag.

FC Twente University, ATC’65 en Oranka Juice Solutions kunnen terug kijken op een prachtige voetbalochtend!

De teamclinc is er voor alle teams van alle niveaus. Er kan in overleg tussen de teamstaf en de staf van FC Twente University een datum gepland worden.

Meer informatie en inschrijven;
www.hollandfootballuniversity.com/fctwenteuniversity/team-clinic


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl