nlen

Interview met Maayke Heuver medeaanvoerster van FC Twente Vrouwen

maayke31. Op welke leeftijd en bij welke club ben je begonnen met voetbal?
Ik voetbalde al van kleins af aan met de jongens uit de buurt en in mijn klas. Op mijn 9e werd ik lid van voetbalvereniging Dos’37 in Vriezenveen vanuit daar ben ik naar FC Twente gegaan.

2. Heb je zelf gekozen voor voetbal en kun je ook uitleggen waarom? Toen was voetbal nog niet zo booming onder de meiden als nu, hoe kan het dat de populariteit nu zo stijgt? Wat vind je van de aandacht voor het vrouwenvoetbal de laatste tijd? FC Twente stootte het vrouwen voetbal min of meer af maar toch zaten er in de Veste ruim 15.000 supporters om jullie aan te moedigen.
Ik heb zelf gekozen voor voetbal, ik was al van kleins af aan alleen maar buiten aan het voetballen en wou altijd met mijn broers mee naar de club. Ik heb eerst nog even op gym gezeten zoals bijna elk meisje op die leeftijd doet, maar ik kwam er al snel achter dat ik liever voetbalde.
‘Vroeger’ was voetbal een echte jongens sport terwijl dat natuurlijke dikke onzin is! Er waren dus ook minder Vrouwenteams waardoor je als enig meisje waarschijnlijk niet zo snel op voetbal zou gaan. Nu zie je dat er steeds meer meisjes/vrouwenteams zijn bij de clubs waardoor de groei toeneemt. Daarbij wordt het niveau ook steeds beter!

3. Was het combineren van school met topsport lastig voor je? In hoeverre hield je school hier rekening mee? Moest je dit ook nog combineren met werk en andere zaken, of was daar helemaal geen ruimte meer voor?
School en topsport blijft natuurlijk altijd lastig, maar ik moet zeggen dat ik niet mag klagen met de scholen die ik heb gehad. Docenten waren altijd hulpvaardig zolang ik maar hard werkte.

4. Waarom heb je voor FC Twente gekozen? Is er nog een andere club die je ambieert?
Ik werd door FC Twente benaderd, wat is er dan mooier dan voor de club te spelen waar je ook vandaan komt? Eventueel het buitenland.

5. Hoelang ben je al trainster? En waarom ben je trainster geworden?
Dit is mijn derde seizoen, ik wil graag na mijn eigen carrière trainer worden. De combinatie is nu soms wat lastig, maar ik doe nu in ieder geval al wat ervaring op.

6. Hoe denk je over de overgang naar Holland Football University? Is er iets veranderd voor jou als trainster?
Een goede organisatie voor kinderen die extra willen trainen en beter willen worden. Voor mij is er niet veel veranderd. Dit heeft Mary na de overgang ook meteen verteld.

7. Jij weet als speelster van Twente hoe het is om te leven en te trainen als een professional. Denk je dat Holland Football University dit goed vertaald en kan je dit zelf goed overbrengen op de kinderen?
Ik denk dat de kinderen goed mee krijgen hoe er wordt getraind als prof. Dit komt omdat Holland Football University goede trainers heeft uit de professionele voetbalwereld.

8. Wat doe je naast voetballen?
Naast het voetballen ben ik druk aan het werk bij FC Twente Scoren In De Wijk en Special Heroes, daarnaast geef ik nog voetbaltrainingen bij de meisjes KNVB/FC Twente o12. Als er dan nog wat tijd over is draai ik zo af en toe ook nog wat plaatjes (DJ).

10. Kan Maayke Heuver als medeaanvoerster tegen haar verlies? Hoe pak je dit op en hoe pak je het team op?
Ik kan niet heel goed tegen mijn verlies, al ligt het er ook aan op welke manier dat gebeurd. Als je er als team maar alles aan hebt gedaan!

11. En wat is jouw doelstelling voor de competitie? Wat is jouw doelstelling voor Holland Football University? En wat is jouw doelstelling voor het Nederlands elftal?
Onze doelstelling is om weer kampioen te worden. Mijn doelstelling bij Holland Football University is om de kinderen wat te leren en om ze beter te maken. Mijn doelstelling bij het Nederlands Elftal is om een basis plaatst te veroveren.

12. Hoe is het om met zoveel Twentespeelsters bij het Nederlands elftal te spelen?
Geweldig natuurlijk! FC Twente mag trots zijn dat het de laatste keer hoofdleverancier was.

13. Wat zijn de verschillen in de omgang, beleving, training enz. tussen het Nederlands elftal en FC Twente?
We hebben bij FC Twente een heel hecht team, geweldig om te zien hoe dat tegen FC Bayern München naar voren kwam. Bij het Nederlands Elftal train je met de besten van Nederland waardoor het niveau iets hoger ligt.

14. Wat is de kracht van FC Twente Vrouwen? Wat is de kracht van Holland Football University? En wat is de kracht van Maayke Heuver als trainster, als speelster en als persoon?
Zoals ik hiervoor al zei denk ik dat de kracht van ons is dat we een heel hecht team zijn met dezelfde doelstellingen. De kracht van Holland Football University is de professionaliteit.

15. Zijn die Maaykes verder nog verschillend?
Een Maayke op het veld en een Maayke buiten het veld zijn twee verschillende personen. In het veld kan ik echt een bitch zijn, en doe ik er alles aan om te winnen!

16. Wat zou jij de kinderen van de voetbalschool mee willen geven?
Blijf hard trainen en houdt vooral plezier in het spelletje!

Volgers vragen:
1. Wie vind jij de beste trainer op de voetbalvelden (zowel bij de mannen als de vrouwen)?
Ik vind onze trainer Arjan Veurink een hele goede trainer. Bij de mannen vind ik Jurgen Klopp een goede trainer. In de Nederlandse competitie Ron Jans.

2. Van welke speler en speelster geniet jij het meest? Wie vind je echt bijzonder?
Megan Rapinoe van Amerika was altijd mijn voorbeeld maar op dit moment vind ik Eugénie Le Sommer van het Franse elftal een zeer goede speelster.
Bij de mannen zijn er natuurlijk veel topspelers! Ik kijk graag naar Messi, en vind ik Pogba van Juventus een zeer groot talent.

3. Welk toernooi zou je het liefst winnen (Olympische Spelen, WK, EK of de Champions League)? Met het Nederlands Elftal droom je er natuurlijk van om de Olympische Spelen te winnen! Met FC Twente de Champions League.

4. Enkele weken geleden heb je tegen Bayern München gespeeld waar Miedema bij zit. Een week daarna was je bij Oranje. Hebben jullie het toen nog over de wedstrijd(en) gehad? Hoe gaan jullie dan met elkaar om?
Toevallig lag ik bij Vivianne op de kamer. We hebben het er natuurlijk wel even over gehad. We wilden het er niet teveel over hebben want onze focus lag bij het Nederlands Elftal. We gaan hartstikke goed met elkaar om, al vind ik het nu wel fijn dat wij wonnen.

 


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl