nlen

Mary Kok-Willemsen schuift aan bij Studiovoetbal

imageZondag 16 november schoof Mary Kok-Willemsen bij Tom Egbers aan tafel. De eerste vrouw bij studio voetbal die live op televisie haar verhaal deed over het voetbal. Afgelopen woensdag zat ze al bij RTV Oost voor de wedstrijd FC Twente Vrouwen – Barcelona Vrouwen, waar een record aantal supporters bij een vrouwen wedstrijd werd behaald.

Dat Mary als vrouw verstand had van voetbal was al langer bekend, ook stond ze haar “mannetje” bij Tom Egbers en de heren aan tafel. Hier kreeg zij de kans om het vrouwen voetbal, wat de laatste jaren in opkomst is, nog eens uit te lichten. “De enige reden dat het leden aantal van de KNVB niet daalt is omdat het aantal vrouwelijke spelers zo explosief groeit” aldus Tom Egbers.

Sjoerd Moussou was van mening dat een samenvatting genoeg was om uit te zenden wanneer het vrouwenvoetbal betreft. Mary Kok-Willemsen is van mening dat het vrouwenvoetbal een podium verdient en dat het publiek zelf een beeld moet vormen over de sport. Daarnaast sprak ze over het aantal trainingsuren wat bij de vrouwen veel lager ligt dan de mannen terwijl de kwaliteit van het voetbal op dit moment op dezelfde manier wordt beoordeeld. Jan Mulder gaf aan dat de helft van de Eredivisie ook niet meer zou moeten uitzenden aangezien dat niveau ook niet altijd geweldig is. Deze wedstrijd was niet representatief voor de wedstrijd van de FC Twente Vrouwen volgens Jan Mulder.

Tom Egbers haalde een filmpje van Obama naar voren. Volgens Obama betekend dat “spelen als een meisje” na het wereldkampioenschap van de VS betekend dat je super stoer bent.

Na de uitzending bleek dat studio voetbal trending topic was op Twitter. Voor een enkeling is het wennen dat er een vrouw op dit niveau over voetbal praat, Mary Kok werd echter geprezen in de berichten met de #studiovoetbal.

Woensdag schuift Mary Kok weer aan bij RTV Oost voor de wedstrijd Barcelona – FC Twente. De thuis wedstrijd eindigde met een verlies voor FC Twente (0-1). De wedstijd is 19:00 wederom live te volgen op RTV Oost.


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl