nlen

Sfeerimpressie: Clinic 22 oktober

BASL1763Het trainingscomplex loopt vanaf 09.00 uur langzaam vol jonge voetballers en voetbalsters. Tapia en Gutierez staan in de fitnesszaal met elkaar te praten en kijken met plezier naar de spelers die onder het “You’ll never walk alone” het Fanny Blankers Koen stadion betreden….

De spelers kwamen uit alle windstreken. Er waren deelnemers uit de regio Twente, maar ook spelers uit Dronten, uit Amsterdam, Almere en Duitsland.

FC Twente University verzorgde weer een voetbalclinic voor spelers en keepers. Er stonden vier trainingen op het programma, twee in de ochtend en twee in de middag. De trainingen werden onderbroken door een heerlijk (sport)lunch. Tijdens de lunch was er een enerverende quiz. De winnaar mocht een FC Twente vaantje mee naar huis nemen.

De trainingen stonden in het teken van het aannemen en het vrij maken van de bal, dribbelen, drijven en het oefenen van schijn- en passeerbewegingen. Ook het afronden op doel ontbrak niet.
De laatste training stond in het teken van het spelen van verschillende wedstrijdjes. De keepers kregen training van keeperstrainer Harry Steggink en sloten later aan bij één van de drie trainingsgroepen.
De beleving en het enthousiasme spatte er bij zowel de spelers als de staf vanaf.

Tijdens de dagsluiting vroeg Mary Kok-Willemsen aan enkele speelsters of ze niet liever een meiden-clinic hadden willen hebben in plaats van een clinic met allemaal jongens. De meiden waren het er allemaal over eens dat ze het liefst met de jongens speelden.
Mary Kok-Willemsen staat voor gelijke kansen in het voetbal voor zowel jongens als meiden. Mary Kok-Willemsen probeert dat mede te bereiken door juist géén onderscheid te maken tussen jongens en meiden. Jill Roord is een bevestiging van deze gedachtegang. Jill speelde jarenlang bij Quick’20 bij de jongens, en later zelfs in de o-14 selectie van de jongensacademie van FC Twente.

De medische staf had tijdens de clinic gelukkig weinig werk. Een speler van de o-9 groep had wat last van zijn buik. Hoofd medische staf Ruud Vissers zorgde er voor dat ook hij na een Sinasprilletje en aai over zijn bol weer lekker door kon voetballen.

Aan het einde van de dag werd iedere deelnemer beloond met een officieel FC Twente University certificaat en een fraaie FC Twente bidon.


KvK nummer 54629802 | BTW nummer 8513.79.114.B.01
©2015 Holland Football University   |    Algemene voorwaarden   |    Sitemap    |   Webdesign: Webton.nl